dijous, 21 de maig del 2015

UN CAMÍ DE ROSES ?



De VALLVIDRERA  al CERVANTES
Podria semblar






























Era un terreny baldio, amb un immens  dipòsit que encara hi és a sobre de la carretera d' Esplugues ,més enllà al peu de carretera amb bellas vistes estaven les aspes de los  Tres Molinos,  no estava SANT JOAN DE DÉU  era al que are és l' ILLA D' DIAGONAL ( coses dels negocis  i trifulques legals entre immòbiliàries i interesosos )  ¿Podria ser que   el nom   de PARQUE CERVANTES  fos degut   a la proximitat de les quijotesques formes del restaurant ?


Avanço la darrera imatge del dia,la ruta  ha d' acabar amb ell posi el que posi. És el dia de la R de rodalies, , la informació  com des d' un laberint arriba fins al resposable, companyia francesa adjudicatària del control informàtic, mentre cadascú se l' apropia i canta segons el seu interés polític- no se pas a qui adjudicar el meu vot 
Vam arribar a cas sense novetat,  no vam mirar l' hora d' arribada del tren a l' estació de CORNELLA, eren  les 7  i ... ? I què ?

 Senyala la placa  commemorativa  dedicada a CERVANTES el 2005,any 400 aniversari  de l' edició del QUIXOT i any del llibre  i de  la lectura. Les oliveres no crec que siguin d' aquí. Anyoren el lloc d' on van sortir ? 
Sabia que tot això era una colina del saber.
Poc vaig venir aqui mentre vaig estudiar al campus proper, era prou lluny i les roses i roses no feien gran goig,,  ni sempre estàvem disposat a...
L' acostament més proper que feia era per  la parada de bus o per fer "topy" 
 
Podia haver estat arquitecte , enginyer, bióleg, físic, economista, aparellador, ric. jugador de polo ( que no sé què és )  Res de tot això , la meva ruta, , era la HO CHI MINH, ( no la del HOMBRE HUMILLADO que baixava de la part alta a la baixa, oh!  del Fèlix de AZ...,  anàvem per entre camps i descampats fins  el metro, PUBILLA CASAS.
Vaig dedicar els meus esforços a la PAIDEIA secció de la   facultat de Filosofia i Lletres ( podria haver esta filòsof , historiador, geògraf, psicòleg, això si mi ra per on   d' això si  em van llicenciar a continuació  ) I vaig poguer acabar. Però amb  la PAIDEIA de WERNER JAEGER no. Ara és el moment Un gran llibre.
Com és que es pot tenir estimació per un llibre  ? Segurament  perquè per  trobar el fonament de les coses actuals o no, cal anar als temps, una vegada més  en aquells temps. L' anàlisi de la cultura grega ,de Jaeger,ARISTÓFANES inclós, és un referent  sense cap mena de dubte. I s' entén. I enganxa.
No crec que hi hagi camins de roses,  el d' avui   ha valgut la pena acabar-lo al roserar i continuar pel de Pedralbes, a la parada del TRAM BAIX , línia I que acaba  a la parada del BON VIATGE, incrïble ! Nosaltres  baixem a CORNELLA ESTACIÓ.  Som de rodalies amb molt de gust , fins i tot en un dia com avui.
Entrada per demà ?Posaré les  flors del dia  i,  si hi caben,  les del mal.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada