Ha arribat el temps de privar garses,( PICARAZAS) coloms i pardals d' un dels seus fruits més saborosos.
Sóc una màquina de pelar faves
I de gaudir de les meravelles casolanes
En aquell temps en què PANTÍDIA jugava amb els seus tres fill i segurament amb Josep Carner, aquest fa venir el juny l' esclat de la cirera.
M' agrada el que diu el poeta MIQUEL BATALLA FERRANDO quan afirma que CARNER va madurar les seves cireres fins el darrer moment. carner va revisar el seu poema sempre a cada edició al llarg de la seva vida, Batalla, recull quatre versions: la del 1906, 1928, 1957 i finalment recull un manuscrit dels anys 60 poc abans de la mort de l' autor el 1970, Interessant i bonic estudi. Suficient per prendre coneixement i tenir a Igualada, ( REVISTA D' IGUALADA) un punt de paisatge escrit, tindrà també bicicleta ? Les cireres li escauen bé, si puc connectar amb ell li garanteixo un bon plat de les meves. No dubto que el el juny puguin haver, de classe més tardana segur, de mes madures., tot depèn de la latitud on les situï Carner Les nostres, Castellví de Rosanes, ja estan prou fetes perquè els ocell , ( el poema menciona un arbre voltat d' aquests golafres, de fet els he deixat algunes ) a data d' avui, tres de maig , facin molt bona feina,
picant com nosaltres aquesta ja saborosa alegria,
Cosa del canvi climàtic, o del calor sobtat d' aquests dies ... les meves no es que estiguin verdes, els ocells ens diuen que ja les tenim a punt.
No, Miquel ?
Les faves també han quedat boníssimes, convidat estàs.
i de pastís de poma ... no parlem, dura poc, i millor renovar el contracte: de pomes saboroses tenim tot l' any.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada