dimecres, 20 de maig del 2015

MACHADO MAIRENA, Ian GIBSON
El PERIÓDICO  de ayer lleva una joya. La descubro en el bar ALHAMBRA,  rincón  del mejor café del pueblo. Compro el diario.  
MACHADO, ACTUAL I PERTINENT
és el títol,
Les reflexions de "Juan de Mairena " cobren avui gran actualitat en una societat forçada a anar de pressa
és el subtítol
El contingut és una incitació  a manejar ja  l' escrit del poeta. GIBSON el  ressenya i  el seu article és una incitació a la reflexió. Faig meva alguna cosa.
Diu que diu el mestre
Convida encaridament  els que assiteixen a la seva classe  a fugir del barroquisme , de la grandiloqüència. I els suggereix que sotmetin a anàlisi contínua  els llocs comuns , les frases fetes, els tópics  i altres banalitats que proposa el llenguatge diari 
 
Gibson  informa que s' acaba de reeditat  el JUAN DE MAIRENA . per la Universitat Internacional d' Andalusia
I diu de Machado
... havia lluitat  intrépidament  amb la seva ploma  en la defensa  de la república assetjada, moria exiliat a Cotlliure,  d' on alguns despistats volen encara portar-lo a una Espanya  que dista moltíssim de ser la que ell hauria desitjat
  I continúa,
Una Espanya on en aquests moments , cap partit s' atreveix a dir el que farà  o no farà , si accedeix a una parcela de poder , amb la memòria històrica , o sigui amb les 130.000 víctimes immolades  pel règim anterior  que segueixen en cunetas  rases i fosses comunes. I on el principal assassí  espanyol de tots  els temps acompanyat  del fundador  de Falange Española( batejada , primer, Fascismo Español ) sota de la creu  cristiana més alta d' Europa.
Oportuna reflexió. Va bé que algú ens recordi on som. però hi ha una pregunta fonamental també a respondre: Què és ESPANYA ?
Em vé a la memòria la resposta cabal  que va donar Passolini  sobre el significat   d' una determinada escena de SALÓ a propòsit de l' acció  obligada a fer pel feixisme als italians.
Espero trobar aviat la publicació de Don ANTONIO.







1 comentari:

  1. el JUAN DE MAIRENA . per la Universitat Internacional d' Andalusia
    I diu de Machado

    ResponElimina