dimarts, 26 de maig del 2015

DE SOCA-REL

Demano als treballadors, no al "manador" de la foto,  si em  poden  donar un tros del descobert. Em responen que cap problema, per fotos , tampoc.
No és un trofeu, és un record rescatat, és la constància tangible d' allò que va  existir .
 El continent és un envás de porex d' una adquisició recent , el retinc per si trobo alguna utilitat , ni que sigui  identitària. Sigui com sigui,  costa desfer-se d' aquestes  formes. Necessita cert temps per pair que no les veuré  més.  
Quina identitat deixa una ombra ?

On arrelen els Núvols   ?
El Diccionari de l' IDEC posa aquest exemple:  és català de soca-rel
De soca i de rel, mare de déu !, quina inversió identitària pot donar   estar  arrelat profundament en en una terra remoguda per posar dues places mes de parking ? 
Continuarà  el des arrelament.
DOS
Acabo el llibre GRECIA EN EL AIRE
Va d' arrels: de la cultura  ,  de la la historia, de rescat  del passat  a través de" trossets" que permeteten llegir allò que va passar i donar forma al que era.  Anem a Atenes un moment,
HERMES,  ESQUINA EOLO 
Aquí, en la esquina de las calles  de Hermes y de Eolo, en esta casa  de paredes rematadas por antefijas de cerámica  como las de los templos antiguos, estuvo un dia  el verdadero café La Bella Grecia , aquel famoso local de donde arrancó la marcha popular para exigir la abdicación de Otón
Som al S XIX , Otón  era algú que ja va endeutar el país el 1832, el deute de Grècia té profundes arrels històriques que Olalla en el seu llibre ens aclareix. de manera inequívoca i contundent.
Hoy se aloja en el immueble una transnacional de la moda,
...
...esta esquina ateniense nos ofrece  al menos una potente imagen simbólica: la antigua "Asamblea del Pueblo2 ocupada ahora  por un moderno ejemplo de "Globalización"; el ciudadano crítico sustituído por el consumidor indolente.
En los tiempos del rey otón y de la Bella Grecia, las revoluciones se hacían contra el absolutismo político de origen monarquico y contra la opresión imperialista
...


Aquí tenim un nom:  VAPOR , va existir una fàbrica de teixits , com les de BANGLA DESH INDIA etc , Hi havia un arbre
i dues places asfaltades més d' asfalt.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada