dimarts, 10 de febrer del 2015

PUJALT
 Talaia al matí  i avís - veu única al poble- que vagi al tanto de la " COSTELLADA" ja no recordava què és. I té tota la raó : puc relliscar. Extremo la precaució   en  la volta  al turó que fa de poble segarrenc cent per cent però amb vistes a tots els vents. verdaguer , com és que no va fer pujar JAUME I per veure bé Catalunya, potser massa novella encara ! Montserrat allà al fons tenia més trempera. O senzillament es veu més gran EL CANIGÓ.

 

AGUILÓ DE TARDA 


Esperança   d' un dia clar. Tres fronteres provincianes, quasi quatre comarques.  RAURIC ? , Si hi  neix en un peu de marge i amb una total discreció( diu LLIUS FOIX, és un gran libre ! )   el CORB, ha de ser de l'URGELL , no? Clar que tan proper a Santa Coloma... la proximitat fa imperceptibles les fronteres  tan clares sobre el paper.



 Tres  afluents i un riu  invisibles :  L' ANOIA, EL  CORB, LA RIERA D' ONDARA , EL GAIA ? Si si invsible però hi és i passa oficialment per Santa Coloma, jo diria que he vist un cartell...
Dos colls , LA PANADELLA, LES GUIXERIES  ( aquest no figura en la ruta, si sobre el mapa )
i totes les muntanyes importants de Catalunya, TOTES!
Aquest territori  ens  levita .La geografia goluda se´ns menja 
Amb la informació posterior reconec que és un lloc important. Hi tonaré. És el lloc  ideal per estar enlloc .
Per partir de  cero  moltes vagades.
Per entendre la solitud infinita  dels gegants  de vent  i el brutal  moviment de  les seves tres branques.
Altiplà enganyós amb  dues  grans baixades  de CATALUNYA: TALAVERA, PAVIA fins PALLAROLS, una  i l' altra de LES GUIXERIES fins SANTA COLOMA. I altres tantes pujades,  i alguna plana clara ,  passat RAURIC, i oca cosa més. 
Una gran N II  neta de competidors de quatre rodes  i de camionarrros ,de PALLAROLS fins LA PANADELLA.
Però,  on has estat tu avui ?
En el filo de lo impossible  ?
En un  lloc desitjat  , sense caure  ni a banda ni en  bàndol.
Aquí , aquí
A cavall del vent  sense ni patria ni patrimoni. Mil anys d' història?  Més antic, allò present sempre: vent, neu, perfils, escorrials d' aigua...  i molt de seny perdut ? Molt per amagar , passar sense ser vist, , camins per fugir,
etc. etc,
La paraula dels grans  cau sobre aquesta terra ...









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada