diumenge, 23 de novembre del 2014

ROCAFORT

Sr SALVADOR ESTEVE,
Primer li dic el que m' ha surtit de l' ànima quan hem passejat avui  pel barri de la Mina i llocs propers:
No el "BOTARIA"
Perquè Martorell està molt bonic, fa goig. Els que hem vist El Mur , el riu Anoia,...  en general tots els carrer i places d'arreu comprovem l' eviència Té raó el Sr FONOLLOSA, una ciutat amb 60.000 flors ja no és gris.
Primer aquesta broma de gust argentí - no cal que li expliciti el pensament rimat sencer-  per reconèixer que ens heu fet un hàbitat millor
Ara, 
Em dirigiré a vosté formalment en el seu moment per  acomiadar-me personalment i per agrair-li el treball que s' està portant a terme en el que nomanem castell de ROCAFORT, és a dir, SANT GENIS DE ROCAFORT.
també
Li vull demanar el que em surt de l'ànima que em  cau als peus quan camino...
En tal dia com avui hem caminat des de Castellví fins a  Martorell tot passant per la carretera,  la que nomenem C243b, popularment CARRETERA DE GELIDA.
En arribar al pont d' Anoia  comprovem que Martorell és una festa, sense cotxes 
S' inaugura  el passeig entre Martorell i El Congost a tocar  el terme de Sant Andreu
Els caminants i segurament els ciclistes estem d' enhorabona. de veritat és d' agrair poder anar sense perill  s en un lloc tant significatiu de la nostra  geografia
No puc estar de per demanar-li  si seria possible arrenjar els vorals de la carretera de GELIDA  de manera que el pas de vianants i si escau els dels ciclistes  que ho vulguem , puguessim circular amb més seguretat  Perquè s' ha pensat amb nosaltres com ciutadans quan s' ha fet fins al CONGOST, perquè no fins el terme de CASTELLVÍ. Hi ha trams quepràcticament ja estan a punt,d' altres les obres serien  mínimes, en d' altres  falta espai  per l' usuari caminant.
Suposo que és difícil i no forma part de la competència  municipal, però... la mà d' un bon gestor  com vosté pot ser molt eficaç.
El castell en obres fa goig, recomforta pensar en la vigència dels valors   que s' hi estant posant: consevació,  respecte pels llocs que s' estimen, treball. etc
Des de dalt el paisatge és bonic també.  Ha costat mantinir-lo  des de la muntanya fins la carretra i autopista,   ho sabem. Un passeig, un camí per vianants de terra, grava o herba, donaria valor cívic a aquesta part del nostre patrimoni natural, cultural i  històric.
Els plàtans de la carretera, salvats de la talla en el seu moment, s' esdevenen uns dels millors exponents  del pas de la tardor pel nostre poble. Que així sigui per molts anys.
 Li agriem sincerament les obre realitzades  tot el que s' ha fet i s' està fent  i el que s' està realitzant entre el poble i  el Psiquiàtric. Travessar Martorell   per l' antiga NII d' aquesta manera tan agradable és una molt bona manera de cultivar el civisme i la memòria històrica en els usuaris.
I ara el darrer motiu, 
Damano també permís per fer volar, encordada, la meva bici a l' arc principal del PONT DEL DIABLE en un particular performance amb l' únic objectiu de retre homenatge al poeta RAFAEL ALBERTI que va estar a la nostra vila ara fa ... eren tems de mítings, i de transició.. pel seu poema  BALADA DE LA BICICLETA CON ALAS, i  reivindicar el PONT com nucli ciclista important - van fer passar la Vuelta l' any... , donar també per suport al  projecte d' unir el Pont amb la Puda per camins transitables   a nivell humà.
 etc
Gràcia que espero de tu, amb tot el resprecte però amb la confiaça que em dóna  el coneixement i història compartida durant tant de temps.
Ell desig fora que   el  ROCA FORT que tu ets, sigui tan   ferm i  eficient en el teu continuador. No el puc votar pequè estic adscrit a un altre poble, Que per cert m' agradria que tingués igual o semblant cura amb el seu legat patrimonial, el CASTELL I sobre tot L' ERMITA DE SANT JAUME,, amb la propietat privada em topat... ?







Quan algú afirma que això és vandalisme afegeixo que el grafitero ho té més fàcil sobre l' abandó, una forma de vandalisme ,  de deixadesa, o desamor  anterior a l' agrssiva expressió. Molta feina !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada