diumenge, 16 de novembre del 2014

COSTABLANCA
Una ruta fàcil, circular Pont del Diable , Pont del Diable passant per COSTABLANCA  en el terme de CASTELLBISBAL

Territori natural  amb punts de contacte humà, punts de sutura  sovint, per no dir estrips.





Ombres del territor, com sempre 

Dimensió humana i color en el paisatge








La domensió de la tardor 


Zona abanderada , territori amb estat propi





                                                                            En lluita !
                                               La blancor  d' aquesta COSTA és una constant





Paisatge amb MONTSERRAT en  un altar . Adorable. Qualsevol català vol tenir LA SANTA MUNTANYA al balcó 



Paisatge ?
 Els elements que configuren la definició de paisatge hi són i els podem identificar, analitzar, veure les parts i un conjunt , i la interrelació entre uns i altres. El conec, és el meu territori i puc parlar alguna cosa de CAN ALBAREDA  i de la venda de parcel·les del terratinent a ls pagesos en temps republicà,  alguns actuals propietaris encara voten a ER en agrïment pel que van fer aquells temps.. el territori té memòria històrica !
Quan torno cap a casa i veig aquesta imatge  de sota, presa en el camí  i des de que he sentit parlar de LA TESSEL·LA  com un a mena d' unitat per estudirar els paisatges, penso que si aquesta  quadrícula pot ser útil per quantificar ,com a mínim cada element del paisatge que veiem ,  i valorar en el conjunt la dimensió aproximada de l' espai que ocupa  o no?   Crido al cavall , vol venir però està fermat en una corda , el seu camp de pastura tindrà la forma d' un cercle,. Jo amarrat a conviccons prejudicis i històries, només podré  pastar un trocet reduit  en aquesta vida i territori  o la quadrícula no m' ha d' impedir veure el quadre ? I la mitMEITAT INVISIBLE ?  Aquí puc veure  els altres elements: cimentiri, Mas Sant Joan, camí , camp de cultiu amb oliveres  arbreda de planter  en fase de tardor,la proporció de colors, guanya el verd, què bé etc.
Imagini que podria portar una reixa i fer les fotos de paisatge de Catalunya ... semblaria empresonat , de fet és així , sovint a més de DESTRUIT, litralment només el podem gaudir, empresonat, entre reixes...



o  sota un pont, com un riu menesterós






O una bici ssense sostre
Allò que el vent doblega , és perquè és flexible



Ombres...












La terra és més aviat de color vermell, en aquesta zona les lluites han estat sempre molt intenses.  ELS POTA ROJA, tribu de CASTELLBISBAL  prou que ho saben com cosa peculiar del seu immens territori. Aquí,  molt a prop de MARTORELL apareixen aquestes formacions blanques. Vet ho aquí el nom ?
Bé aquí  també NEGRA TERRA  , escuarterada sobre una industrial invisible canalització,   més dels tunels de RENFE i AVE.  COSTABLANCA es mou

També aquest  color ha estat present i seria injust no registrar-lo



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada