dimarts, 8 de desembre del 2015

Woman, I can hardly explain...
Lennon





NOTRE DAME DE LA LUMIÈRE







Atenció als peus de la figura


La imatge  obre interrogants.
No tenir tot el coneixement  obliga a mirar amb més atenció, i malgrat  no és costum  de la  filosofia del caminar  obliga a anar també  molt pendent d' on es trepitja.
Però el desconeixemet objectiu  ens pot aventurar pels camins dubtosos de la  fantasia, de  la literatura, de  la poesia,  no?
Avui però , per començar, millor transitar  per aquest altres  tres, també grans GR's del coneixement:
GR 1, el  freudià de l'  Associació lliure : comença d'immediat  ,  quasi  sense voler i  només de el fet de compartir la imatge   la producció no té aturador:   riem, elucubrem sobre  la intenció i  punteria de qui ho va poder fer , veiem  evidència de  l'  atemptat, no concretem ( si  es tracta  d' una imatge laica , sabem que no és un lloc de culte religiós  tot i que en èpoques passades vam imaginar cultes diferents  a l' habitual. La descapitatització és una imatge trmenda , testimoni  inalterat del nostre passat  Senual inequívoca del pas de  de la revolució, però de qui ?  Una imatge com aquesta  podria ser motiu de confusió
Compartir  el camí, és filar prim en la mirada,  remirar detalls,  quina VERGE ?  , si  es que ho  és ?  Podria ser una al:legoria , (   Ay CARMELA! )   anem a mirar si identifiquem algun símbol. efectivament , als peus  corre  una serp: amb el cap més gros,  pot ser  una COBRA, la' associació funciona en tant el record porta al nom d' una empresa amb aquest nom , COBRA, res no és  inverosímil
Quina verge trepitja una serp ? segurament totes, i d' alguna manera se'ns fan presents, avui és el  dia de  LA PURÍSSIMA,  però no avancem més per aquest camí . ,  un símbol, com aquest queda prou clar,  però en una central elèctrica antiga  ?  I una serp amb el cap tan gros?


GR2,  CAMINS DE LA XARXA :  l' edifici està catalogat   com IPA  ( número 18614 )  Respirem , almenys l' abandó  que veiem  en la realitat, , és només aparent, figura en els llistats de patrimoni , l' abandó no és en el territori virtual. veiem la foto en el conjunt de dificis històrics del poble.
En quan a COBRA, efectivament  existeix tal empresa.   En no trobar una ruta clara que portés a relacionar l' ANTIGA CENTRAL ELÈCTRICA  amb l' empresa  COBRA  actual , abandonem la recerca . Els camins són uns altres,  deu ni do  on hem arribat ja.

GR3,LES  EXPLICACIONS  La situació de l' edifici  en la perifèria del nucli històric  del poble , tocant els horts i clarament exposat a les inundacions  del RIO LOCO  fan pensar en el conjunt que l' envolta. es tracta del sector  on estaven localitzades les empreses  industrials, abans de ls polígons estava això, certament va ser un lloc poc cuidat , no deixat de la mà de déu però si amb un toc  marginal, cosa que contrasta amb les formes  elegants de l' edifici , a modernitat de mahó  ésmodernisme.
És creïble que un símbol de protecció  com la VERGE  MARIA  pogués  figurar en l' entrada d' una fabrica d' una cosa tan immaterial i significativa i important  com la llum que ha d' il3luminar un poble  en la  seva transformació  de contrada només agrícola a seu de factories industrials.o artesanals .
L' edifici en el nostre primer imaginari   tenia pinta d' església, tal imatge  era determinant en la imaginació, la destrucció, tan  de temps contemplada despistava.
Ara la veiem comuna anomalia del temps,una falla en els sintema,  col·lectiu per suposat, una senyal del  en el somni de la col·lctivitat   que  així es veu representada, representa, que no ha estat  despertada, perquè no pot despertar  i trobar tal anomalia,  no pot assumir aquella destrució tan poderosament , no pot assumir la destrució d' una icona  tan representativa i  vinculada a la patrona i patronal
Em nomenes les cases, els seus propietaris,  això és el darrere.
Jo penso en una de les coses, a  escala local,  que dóna què pensar,  com explica Reyes Mate refrint-se a grans temes de la Història  en gran.
La nostra dama ha quedat pel no oblit
.......................
detalls







       









Lateral




Per darrera té aquest aspecte
A punt per ser un lloc de possible rescat o   de recuperació per a  la història futura ?

No massa lluny  queden testimonis   de la mateixa època  i de la manera com passa el temps , aquest passatge, a la dreta,  pels habituals és "EL  CORRALÓ" vas a parar a la porta del camp de futbol.

------------------------------------------------------------------------------------------------
POSTAL  amb B de Berga, CAN NEGRE,.

En bars com aquest  el temps  adquireix formes de       supervivència felina.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada