dimarts, 15 de desembre del 2015

GALERIA MARC DOMÈNECH
Un lloc per aprendre





ZORAN ANTONIO  MÚSIC


MANUEL ÁNGELES ORTIZ



i tants d' altres...

Per a mi, la figura  humana, el cos, no té més importància que unes claus o unes BICICLETES. No són més que objectes  de valor plàstic que haig d' utilitzar a voluntat
FERNAND LÉGER , citat  per Claude Laugier, "Biografia"...  del Catàleg  de l' Exposició  DE LÉGER A DUBUFFET, Signes i gests del segle xx,  OG Oriol  Galeria d' Art


Quan l' artista  enuncia  el de menys és trobar  bicicletes.  No obstant a    "Le trapéziste  et l' ecuyère"1953 obra  de  l' autor de la cita  jo hi vaig dues.  Tu, no ?  Està datada  l' any del teu naixement.

Tot fet  és el resultat d' unes  voluntats contràries. On no  existeixen uns pols oposats  que es contrarien, no es produeix res 
JEAN DUBUFFET,   pres a l'  oc Signes  i gests...
no és el primer encontre amb ell, val la pena completar la cita:
"(...) (Els papers) És preferible violentar-los una mica . Per a tots  els meus  treballs   sempre  he preferit  els materials una mica reticents , doncs  sempre  m' ha semblat que  no es fa res  de bé  en el món  dels éssers massa dòcils. 

A propòsit de ZORAN:  va estar presoner dels nazis al camp de  Dachau. Les seves produccions, quan va poder expressar sobre aquesta experiència,  impressionen sobremanera. Crec que quan pugui li dec una entrada,  sobre tot  per ampliar la reflexió  de REYES MATE, ..lo que da que pensar ... ( La responsabilidad històrica, ) 

L' art tan ben servit  de la galeria  Marc Domènech,  A PETITES DOSI    des d' avui fins el  12 de febrer, dóna molt a pensar.
Tornarem,  encara que sigui a cercar  més rodes

Com aquesta, per exemple.
L' art trastoca , capgira,  fa rodar,  dóna a pensar




              

1 comentari:

  1. I una de les rodes que es mouen també és la de l' economia subjacent. Ala , ala, a pensar, a pensar l' art com mercancia . El quadre de LÉGER sembla que es venia a CRISTIS'S per un preu de ... uf! CRISTO, ÉS ! però això és tot un altre tema, o no ?

    ResponElimina