dilluns, 14 de desembre del 2015

CÍRCOL



Cau  i queda al gotet del tallat tal qual
La circumstancial intromissió d`una  la tardor ja a les acaballes  interromp viatges   a Perpinyà , lectures mítiques i altres bogeries.
Només el   Déu que siempre  anda suelto y vigilante  pot  envia tan subtil  senyal: , interpretem que és una una flama.  I parlem d' ell  perquè  sap que quan el foc de la  inspiració apunta  , alguna cosa se li deu.
No estic segur que només s' alimenti del fum  de sacrificis.  Haurà après que  en territori  entre humans  la parla alimenta  tant o més ?  Alimentar la memòria...   
Qui  sap si el vellet del bastó amb qui parlo avui abans del missatge    no és una de les seves encarnacions  ?    Explica dues grans petites històries increïbles , i totes en relació  al  foc , llum escalfor, i a l' absència d' aquesta. La primera  és l' explicació racional de com de gastada porta la visió, causa d' haver abandonat l' afició a llegir i de retirada del carnet de conduir.  Va passar  els anys 40  en un banc llavors dels més importants on  la manca de llum i els talls d' electricitat obligaven  els empleats a treballar  amb espelmes ( em fa riure, em disculpo, la comicitat de la història  contrasta amb l' escanyapobres bancari actual, i a sobre quan parlem de pobresa energètica, anda ja !  ) 
L' altre història gira al voltant del CÍRCOL . Lloc d' una de les  zones de  més alta concentració   d' història de la història local. 
Ho reconeix. el meu interlocutor:
- Si haguéssim d' explicar tota la història d' aquest lloc no, no acabaríem.
 I  escolto una altra d' energia ( un senyal, però en aquest moment no me n' adono )  Parla de com en ple mes de febrer  l' antic alcalde  els feia anar als baixos de l' edifici CÍRCOL,llavors servia gimnàs,   en samarreta a fer gimnasia i recorda com algú o alguna havia caigut  amb símptomes de fred
- I qui us ho feia fer, pregunto.
era La Falange , llavors era el seu local ...
Segurament pretenien dominar  a més de los cuerpos , el  fred.  
Em parla de TRES COGNOMS CATALANS,com artífex de tals i altres  barrabassades,  coneguts i importants en el poble, esdevinguts persones  de les que diuen respectables   perquè   la olor a merda del seu passat  ha fet costum,  com molt bé  se sap i que els déus com el d' avui,  dipositaris de la memòria , ens recorden., ens alimenten.
Podem  mirar els edificis, les pedres i façanes  i llegir els senyals que porten, però no parlen com  qualsevol vellet  amb bastó  o no.



 NOTA
És una maqueta que van instal.lar ahir mateix a l'ostentós apardador del CÍRCOL. Entrem , mirem , preguntem . Ens informem que l' edifici està ocupat per  dependències i serveis de l' Ajuntament i que la part de dalt està en restauració.
La maqueta seria un microcosmos , és una representació del que hi ha fora. L' edifici  seria  un microcosmos de la història. 
A les parets hi ha penjades les fotografies  de gent   que ha volgut ser fotografiada sota sota l' aigua de la piscina municipal. 
Nedar  ara aquestes aigues sense ofec és un descans 
.Si vols saber més clica CÍRCOL MARTORELL, si només cliques CÍRCOL  apareixen locals d' altres poblacions. El nom té molta historia escampada arreu.
 
Demà comença una expocisió, PETITES COSES,
 aquí tens el cartell, a la Galeria  MERCADER del passatge homònim de BCN, 
Les petites coses són les que fan la gran història, no ?
Una caminada  sempre permet   constatar la solidesa de la realitat del terra que trepitgem, deia Thoreau
Una  fulla caigua durant el descans  al bar   no sembla  una prova de solidesa massa ferma  de la nostra consistència,  cosa que també esmentava l' autor de WALDEM...
però aquí  la  deixo    


.





1 comentari:

  1. Les PETITES COSES són a la GALERIA DOMÈNECH del Ptge Mercader, són petites grans coses en la línaa de la galeria donar valor a artistes que han quedat sovint eclipsats pels grans noms coneguts. Molt interessant , si em troben disculpes per no atinar ahir en el nom de la galeria

    ResponElimina