Fem avui part de la ruta que vaig aprendre fa més de de 40 anys.
Durant tot aquests temps aquest itinerari entre Martorell i Sant Andreu de la Barca travessant el terme de Castellví de Rosanes ha estat un referent en l' imaginari, i tota la zona, un WALDEM sense cap mena de dubte un territori de cerca constant des de les primeres incursions a la sortida dels CONVENTS als 8 anys acabat d' arribar al poble, fins el moment present.
He conservat fins avui un nom , el nom la marxa que jo tenia inscrit com DURFOR.
La modernitat via wikixarxa em facilita el seu veritable nom: DUFOUR , sense la intro/metida por mi R
I la informació em deixa amb el cul enlaire davant la meva idealitzada marxa.
Aquella marxa va suposar un coneixement d' un itinerari llarg, una travessa del desconegut laberint amb la porta d' entrada a LA PEDRA DRETA i la sortida al PALAU de Sant Andreu, lluny molt lluny en aquell temps. Els participants disposàvem d' un mapa confegit pels mateixos organitzadors com a únic fil per arribar regulars a la fita.
L' itinera em va agradar el tinc marcat, i l' he repetit algunes vegades , amb totes les ariadnes que se m' han acostat.
Encara avui no ha perdut aquell sentit iniciàtic. Encara que el temps enfonsant sostres ha enfortit altres somnis.
La marxa era de regularitat i orientació. i sembla que el nom li vé donat per un tal AUGUTS HENRI DUFOUR que en su SUIZA lo conoceran , segurament i molt , ja que va ser un dels seus militats importants ( i el pic més alt del país és el DUFOURSPITZE ) va idear el sistema de confegir una mapes que permetessin als soldats guiar-se millor en els camps, cosa absolutament important en el sistema de la guerra on la pèrduda pels laberints desconeguts en territoris se enemics podia suposar alguna cosa més que un simple despiste.
Si algú ens hagués informat de qui era aquell que portava el nom de la marxa, potser la participació no hagués estat tan nombrosa. Tan purs com érem o volíem ser, casar militarisme i excursionisme només era possible per aquell perfecte desconeixement en aquell temps.
Fins avui quan
noves escorcés creixen en les alzines i els noms ens tornen a puesto, una vegada més.
Si no sabia qui era DUFOUR, MERCÈ DURFORD, professora de COU al PELAYO val la pena que per nosequin mecanisme no hagi estat arrencat de la memòria i aquest va ser important , molt important.
com si del pou del SABER QUE NO SE SAP sortís cada vegada el seu nom, aparentment el d' un altre
Fem l' itinerari i una íntima satisfacció, sense cap mena de nostàlgia, ens acompanya i queda. Cada caminada és única i has fet fotos, mpm,molt maques amb signes que una vegada més no figuren en cap mapa, millor , però que enriqueixen i renoven de manera constant el mapa del nostre humild WALDEM
...y aunque muy bello , carece de grandeza y deja indiferente a quien no lo frecuenta duranta durante largo tiempo o vive en su orilla...Va dir THOREAU, creus que té raó i es pot aplicar al nostre tros ? Oi que no ?
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada