dissabte, 27 de desembre del 2014

SANTA MARGARIDA
Alguns poetes diuen haver viscut per recordar-nos el nom de cada  cosa. Altres,  per retrobar sentiments en casdascuna d' elles. I els arqueòlegs ?  Es desviuen  perquè la veritat no quedi amagada, i, com aquest riu  del jaciment,  nascut ja fa trena anys, continuï fluint sense parar.




la seva  dissertació va ser un  bonic treball d' arqueòleg , de la paraula per suposat. De  la  cata,un forat obert,  en el territori de la seva pròpia infantesa, ens va mostrar uns   tresors: la companyia del seu avi, els noms dels carrers per un passava,  modulats per la  seva fantasia i uns bocinets  de ceràmica , de color... de la més pura veritat. 
En el SIMPOSI es va dir  que el treball dels poetes sempre consisteix en construir al voltant d' un forat...
El trencadís  construït per Francecs PARCERISSAS  el vam rebre com una meravella.

 Espero tornar-lo a sentir a Badalona el proper dia 20 de gener. També  espero la  dissertació escrita. El títol POESIA, CONSTRUCCIÓ I TROBALLA  prou suggerent per recordar-lo en  en un aquest jaciment que aviat farà 30 anys






Val la pena fer la volta, n' han tingut molta cura , és un jardí  amb molta història . Els esgrafiats són de JAUME AMAT, poeta amb aquesta forma d' expressió. Tot i el soroll de l'  autopista, som en un lloc on es respira tranquil·.litat i treball.  
El  MONESTIR DE ROCAFORT, vetlla ben aprop. Montserrat, difícil de veure, apareix per sobre els pisos de pissarra.
El germà GEGANT,  CASTELL DE SANT JAUME, vetlla invisible però atentament també  tot el ric patrimoni escampat arreu.
Algun dia sortirà del  forat negre  de la desídia on on és ara mateix  per esdevenir un indret  tan cuidat com aquest i la masia  als seus peus serà  la seu ,una part al menys , del CENTRE D' INTERPRETACIÓ DEL CASTELL DE LA BARONIA ... i l' ERMITA, restaurada,  serà l' inici  o un punt destacat d' un itinerari arqueològic on natura i història es donaran  la mà  com un punt d' unió de tots els municipis del voltant  en el seu jardí més preciat...
Somnis ? 
La veritat no vol  romandre  més temps  amagada .L' entorn s' ho val.Ens va la nostra pròpia HISTÒRIA.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada