dilluns, 11 de gener del 2016

ARA ÉS DEMÀ,
- aquest el penses portar  ?
. No,  aquest no, és una relíquia  i segons les normes no volen  edicions massa antigues.


Els pot veure com custodis del saber  i de la teca ,  dracs i  nanotes,  tots   en formació  quasi davant d'  una de les parades més interessant  del Mercat Municipal : la  biblioteca / estand, punt de  dipòsit i intercanvi de llibres. Interessant  i  poc concorreguda , mai  s' ha  de fer cua.
És d' agrair que hi hagi  un lloc com aquest ( li expliquem a una persona que és allà  el funcionament, crec que no s' ho acaba de creure ) però sobre tot,  és d' agrair que hi hagi  persones que vulguin compartir els seus  llibres i siguin capaços  superar   el sentiment   de pèrdua  en  deixar els llibres personals   exposats a mans alienes, possiblement, no els tornaran a veure. A mi em costa molt
Costa  deixar el que s' ha estimat. No és  la parada del llibres oblidats  o  perduts, com a molt seria la parada llibres  de segona lectura,  com en una biblioteca, però  sense necessitat de retornar-los,és a dir  puc fer meu  allò que ha estat d' un altre. El concepte de propietat  el perdo i queda substituït pel de gestió.
Costa d' entendre que pugui existir un lloc així.
He pogut llegir GAZIEL ( MEMÒRIES )  MONTSERRAT ROIG, ( L' AGULLA DAURADA ) , i el més recent algú va deixar EL CAMINO ( DELIBES ) El pas per la parada, una més entre les de verdura,amb vi a granel, venut amb ampolles reciclades,  menjar preparat, xarcuteria, bars, pesca salada, , etc, forma part ja de l' itinerari habitual per mirar i , també ho faig  arrenglerar bé si cal. M' informaré més  sobre les persones que gestionen, des de l' Ajuntament ? 
Quan la consciència em reclama saldar el dèficit d' aportacions per la meva banda,  recorro la meva biblioteca  i és quan  he de decidir i escollir candidats   que hi veig clar com creix el sentiment d' estimació per tots, , fins hi tots els indessitjables, aquells se semblarien indiferents. Nominar em resulta molt difícil. 
No és una parada de  llibres abandonats ni sembla una botiga  la revenda de vell o segona mà ?  No. De cap manera, no  estem en una parada  deixada de la mà de déu.  Parada de llibres estimats ? Manquen dades.
Llegir un poema  sense gràcia lectora com ARA ÉS DEMÀ, pot desgraciar la intenció  del lector, i el pitjor pot desvirtuar el poema, com quan tractes de reconstruir allò que no s' ha copiat , com ara en aquest escrit, per un desa  no assolit. no sembla tenir aquella gràcia del primer escrit ara desaparegut on només alguna idea queda...
així passa avui amb el poema llegit al bar del Jose,no  encerto ni el lloc , ni la forma.
no  sento que arribi cap missatge, abandonat de  muses , sense nova  força  pe empenyar paraules velles d' altres, no espero  res... 
Per reparar la maldrestalia  d' artista fracassat ,no de forma massa conscient, et demano que mentre anem a al cotxe aparcat ni a cent metres em facis tu un poema amb PEDRA I PARET,
el fas
i m' agrada
i jo poso paraules finals
i t' agraden a tu
i el que cosntruim caminats en no res
ens agrada a tots dos 
i dius:
- escolta,  on el publiquem ?


---------------------
 importants sobre manera ,(1) la història ja la saps:   va ser un poema de reivindicació al primer carnaval, etc i avui quan demà pot canviar el destí de tanta gent, etc. Avui tot recollint llibres per dur al mercat, va, i en obrir el llibre de l' EDITORIAL DEL MALL,  surt el poema.  Prenc el llibre, aquest  amb portada de TÀPIES de Tàpies. Amb els altres i  en total fan   un pam de gruix, prou  estimació per a l' intercanvi d' avui. 
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

El que si faré, així ho penso, aniré deixant una carpeta  amb fotocòpies de poemes, aquest i d' altres que han estat tan significatius
Serà possible ?   
I aquí s' acaba , demà ja és avui, com cada dia , com en el berenar d' ALÍCIA sempre és ara.  Què passarà  ?
Com cada dilluns...  o és diumenge  en la data  encara?
Els recitadors, podrem morir un dia o altre  qualsevol, els poetes , tenia raó aquell jove  del MONTNEGRE, no moren mai . Volia dir també  que la poesia, com tot allò amb voluntat d' esdevenir, tampoc.
És dijous , la parada del menjar preparat  té  a disposició paella, compro altres plats. La paella, estic segur  ben segur  que  tu la fas molt millor.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada