dissabte, 3 d’octubre del 2015

GLUTEN-FREE
No me'l tiris. El deixo aquí com si fos un llibre més que he de tornar a la biblioteca
Les imatges atreuen i atrapen. Em deixo penetrar  malgrat  no tenen el meu permís . Encabat queda la resta del  procés:  pair-les.  Y ja se sap la despesa de paraules que això   pot suposar
Coincideixen les festes de tardor  de CASTELLVÍ  i de MARTORELL. Pura actualitat.  En la primera, un dels actes  atreu la nostra atenció, la ja mencionada XERRADA-COL·LOQUI a càrrec d' ARCADI OLIVERES, activista social  segons  el programa. De la segona ens atrapen  els  cartells  anunciadors de l' esdeveniment , es fan mirar i es deixen  fotografiar sense  problema

   Si és objecte de mirada una imatge així és perquè trastoca  esquemes. Es fa de mirar perquè  necessita més d' una, com passa amb algunes coses que ens passen per davant. L' artista ho sap, i el publicista  aplica el principi de la polisèmia.


Missatge  efímer al  carrer

que ens demana la caritat , el favor només de  ser mirada,  ni tan sols un cop de mà. Hi ha tantes imatges i, tan variades, abundoses que quan una crida més , sospito que  que algun motiu  està circulant clandestinament per dintre.
Pot passar que el context on un es mou sigui un proveïdor d' imatges. A vegades ni es capten per embotament dels sentits. D' altres els desperten.
A la Sala de Plens de l' Ajuntament de Castellví de Rosanes  no puc  deixar de parar   atenció en aquesta mentre esperem que comenci  l' acte de Festa Major  programat per avui en aquest lloc tan solemne i tan ben acompanyat:
És un gegant del poble:  MOSSÈN PALOMERA  Suposo que per raons de Festa  és aquí juntament amb la parella  ortodoxa tradicional. Hi ha pobles que fan monuments estàtics als seus fills predilectes, posen el seu nom  a un carrer,   etc, Castellví a MOSSÈN PALOMERA  l' ha fet GEGANT. Ja ho era fa molts anys quan el vaig conèixer.
Va ser  com ARCADI OLIVERES un gran activista social .Porta el símbol de la Pau , i com el conferenciant d' avui sempre va van lluitar per la justícia.
És una sort  haver-los conegut a tots dos
Amb dos dies de retard aquesta imatge ha fet efecte.  A vegades cal donar-se  temps  perquè alló que impacta no és d' efecte immediat.  Ni sóc ràpid ,  ni tinc cap premura de temps, afortunadament, per donar a conèixer aquelles ocurrències que van apareixent  a posterior.
Suposo que algú més del públic tindrà aquesta mateixa imatge i podrà relacionar  com jo la feliç coincidència  de gegants.
Les seves vides són exemplars, Saber ser útil a qui ens envolta  i saber transmetre el que se sap,  en definitiva fer el bé  i senzillament transmetre allò que la societat els va donar en formació.
La de Castellví  diuen  Petita Festa Major, amb actes amb l' Arcadi l' han fet Gran, amb l' assistència de MOSSÈN PALOMERA, un luxe.
Claredat en l' exposició, contundent en les solucions,
Noms propis  de persones per recordar qui son i perquè estan  manant. Noms d' empreses i corporacions ... etc
No va ser una xerrada inocua.
Tenia tots els components essencials que fan falta  per una profunda afectació.
I no són imatges, són  altra cosa que també queda . Estic mot segur, no Mossen ?
La tele avui treu una manifestació  de persones celíaques per tal que els aliments sense gluten siguin més a l' abast, ni només per a rics. La nostra total solidaritat. Guardaré l' envoltori de galetes  on a les nou del matí he tret la idea del nom de la present entrada. La manifestació  de la tele l' he vist més tard als informatius de mig dia i de nit. , per la Cuatro  Existeix la casualitat ? MOSSEN PALOMERA de cos gegant present en la xerrada d' ARCADI OLIVERES,  era només una simple coincidència ?   Imatges !!
M' agués agradat disposar de paraules més maques, llenço la idea per tal que algú les pugui tenir. La possibitat de trobar qui pugui comartir determinades  imatges i relacions  no queda aparcada. 
Poso l' envoltori de maries sense gluten entre les pàgines d' un llibre perque també serveixi de punt. Mai se sap.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada