dijous, 5 de març del 2015

TURÓ DE L' HOME







Tothom sap que  les condicions del temps  d' un dia com el d'ahir donen pas a  una visibilitat excepcional al següent.  Tothom  ho deu saber, però dalt del TURÓ  estem absolutament sols.
Bé.  tenim indicis clars de presencia  humana. Les passes  de gel  que el vent no ha pogut arrencar, marquen  el mateix camí.
De què parlen aquestes petjades ?  De fred,  de l'  home de cor de gel  que les ha deixades, el mateix que  DESAHUCIA uns  llogaters sense pietat, i els deixa al carrer perquè li deuen quatre quartos. Presència inhumana ... com el vent brutal que  a cada pas quasi ens derrota.
Per veure bé CATALUNYA, deia VERDAGUER... a Sant Geroni , però millor un turó DE L' HOME, sembla menys Sant  i gens animal,  - EL MATAGALLS i  la seva CREU de CATALUNYA ,  Vaja ! Quina creu ! Volia una patria  ENCREUADAMENT DESHAUCIADA  ? -  queda lluny i proper  des d' aquesta cota, no Ramon ?

Dolça Catalunya, DESNONADA del meu cor
depressiu batega,
de l atur es mor

El TURÓ, el punt més alt de la comarca, és una molt escarbada,i solcada   TALAIA,  Mirador  d'  un territori també molt  escarbat.Mirador   avui excepcionalment clar i salitari.
El blau  és marí des de  LLORET i BLANES  fins a les conegudes TORRES DE SANT ADRIÀ ; és blau de plata  al GARRAF, i daurat allà al BAIX PENEDÈS.
 La visió de MALLORCA  i   les   platges escenari de la derrota del GRAN  somiador CAVALLER per part del racional  disfressat CARRASCO, amb nom de gegant,   queden en el  somni sempre latent de la imaginació. El Montseny inmensament ric,   l' alimenta.  ROQUE GUINART  ens acompanya ¿ Com és que dos somiadors amb  medis diferents per canviar les coses es troben i cabalquen junts  per Catalunya ?
El negre  del verd ens queda davant o millor a sota, a l' altra banda del CORREDOR.. Ara  entenem  perfectament el nom de CORREDOR  i el de   MONTNEGRE. Es pot entendre que a SANT CELONI tinguin el cor dividit entre el SENY  i el NEGRE.  



A VILADRAU etapa final,  la mussa dona pincellada  definitiva al paisatge d' avui.
... el viatge no s' acava mai...
 El blanc de la neu no és de neu. Són unes boletes...  com es diuen ?
Tot el MONSENY n' és ple. Les divinitats   ahir van jugar  de valent amb el seu porexpan celestial.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada