Comiat
Voldria saber
si en el teu hort cultives menbrillos (
codonys ) un fruit extraordinari de la nostra tardor.
Aquí a casa hem fet
melmelada aquest cap de setmana. Ha quedat molt bona i ben
segur que t’ agradaria . Con las estaciones invertidas, más motivo ahora para
que la saborees.
Quan vaig ser
professor a l’ institut Rafael Casanovas de Sant BOI, una de les activitats per a l’ alumnat nou vingut, que havia d' aprendre català, consistia en
mostrar a classe els fruit que dona la terra en cada estació´. Fruits com els de la foto d' aquest mateix matí
Així portava raÏm,
ametlles, olives... Procurava portar el fruit
en la branca, cas de les olives, o el cep cas del raïm , si era possible
, l’ esperit didàctic em feia creure que així es veuria més d’ un surten les
coses, aquells fruits
Un dia vaig
portar codonyats
Espectacular !
I menbrillo
elaborado!
Com és
possible que aquello sea esto ?
Cosas del saber
hacer, cosas de la cultura culinària i de la otra, cultura, cultura. I de la
política en tu caso.
Un alumno
URUGUAYO, sabia qué clase de fruto era. Me dijo que se podía consumir en ensalada…
En la entevista
con él y su padre. Éste cogió un menbrillo, lo acarició, nos habló de com és su
olor, , yo le regalé uno...
Creo que
recreaba su país, gratamente, Su gesto de satisfacció
saboreando aquel olor, color i forma me
viene a mi cada nueva temporada, cuando mi vecino ANTONIO nos obsequia con una
buena bolsa de frutos de su huerto que
afortunadament linda con el mio. Los de la foto
Els fruits
saborosos no ho són només pel gust , sinó per la seva capacitat d’
evocar .
Me gustaría saber
si aquel padre està ya en URUGUAY i com està su hijo. De la experiencia del INSTITUTO, hace ya 9 años
En este tiempo,
pueda que ya no tenga necesitad de
seguir emigrando
Y que el chico
tenga un futuro
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada