diumenge, 26 d’octubre del 2014

ENSULSIADA
Un viatge  es pot fer de moltes maneres. També a través d' un relat
Avui he pogut  acabar  el viatge de PERE ROCA I PLA a través del seu relat, Un viatge a l' exili i del  CAMP de CONCENTRACIÓ D' ARGELERS a la CATALUNYA VENÇUDA.
El seu net Pere ens va facilitar el llibre de les memòries del seu avi, L' ENSULSIADA,   sobre la mateixa sorra de la platja  D' ARGELERS, just fa una setmana.  La dedicatòria  va en record  dels nostres pares que van patir en la mateixa maleïda  guerra.
Els noms de lloc  que surten al  llibre alguns  de sobre coneguts  - entre  MOLLET, BARCELONA  I ARGELERS , les estacions del ferrocarril, les muntanyes, masies, etc,tindrà ara un valor nou. Si hi ha un paisatge escrit, el passatge de PERE ROCA serà també de memòria, de records, d' evocació a partir d' ara per nosaltres. Quedaran  vinculats també al  nom del llibre. Com una manera  d' articular les personals memòries i emocions.  I així l' ensulsida del que va ser , no serà mai de la nostra memòria, malgrat el dolor que suposa.
No puc deixar passar per alt que el llibre ha estat publicat per L' ARXIU  DE LA MEMÒRIA POPULAR de  LA ROCA DEL VALLÈS, ara també lloc de visita obligada.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada