dimecres, 22 d’octubre del 2014





ALICE  IN CAN SEDÓ
en la FLORA i en la PUDA, en els   FORATS del temps

Sempre és un temptació travessar  una porteta com la primera per entrar a un possible  i desconegut món,  una altra , com la darrera, per si  es vol sortir
Alice inicia la seva aventura caient per un forat , perseguint un conill blanc  amb pressa en una tarda avorrida
Els forats en les teulades ,AL BALNEARI DE LA PUDA i en la MASIA al clos d' Olesa , prop de la FLORA , ens penetren en la  inevitable  dimensió espai / temps. Com un esglaó del deteriorament que comença amb les goteres que deia ESPINÀS de les cases de MONTFALCÓ MURALLAT l' any 62  i acaba amb els inicis de parets, per exemple les conservades  en ELS MUNTS.
El viatge a la degradació del temps, per esdevenir una immortal runa,  comença així, sempre i inevitablement, amb un descurat forat al cap  o sigui la teulada o al sostre.
El viatge de dos mil anys  del MUNTS entre ALTAFULLA I TORREDEMBARRA  serà igual de llarg pel BALNEARI  entre OLESA I ESPARREGUERA  ? Com seran les runes de la PUDA passats dos mil anys ?
Entrar en el forat negre de la història pot significar un viatge , com el d' Alícia vers experiències apassionants com les d' Olesa. La MÀQUINA DEL TEMPS, és implacables qui no gosaria tenir-ne una com la del WELLS, ?
Jo només amb la meva  bici  per trasllats al·lucinants  en tinc de sobres .






En els  forats negres  de la història pot no haver ombres , aquestes però mai no s' obliden d' un en  sortir. 
El pas per la FLORA  no deixa de tenir un component oníric, DE MALSON.  Malgrat el sol i el fons  sempre al·lucinogen de les pedres de Montserrat, LA FLORA roman en el costat fosc encara



El forat negre de la misèria ?Inevitable ? Restes de l' epoca de la industralització, de la post indstralització i de la crisi   actual.  S' esdevé tot   fum ?
Sortim de LA FLORA:  El    fum  ens acompanya.
Nota el 29d' octubre. Pilar Rahola ciclista de la meva devoció,  ha escrit una  novel·la d' època. Sempre és motiu d' interès saber amb quins ulls hom  mira la història i les restes que el passat ens deixa a cada pas, o cop de pedal

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada