dimarts, 9 de setembre del 2014

LA REBELION DE LAS MASAS, TAMBÉ PEDALA
La bici està  arreu. Ho  invadeix quasi tot. El fenomen de les masses arreu prenent protagonisme que va descriure el gran filòsof, ja fa mots anys,  crec que està passant amb la BICICLETA.
El Pont del Diable, per exemple,  no dóna l' abast, Els del MANEL estan encantats.

El diable aviat circularà  en bici, a més de en vici permanent. I el gat i la vella...


Al DELTA DE L' EBRE quan JOSEP MARIA ESPINÀS el va recórrer fa  més de cinquanta anys ( un altre dia parlaré del seu viatge al llarg de tot el riu en una més que moto bici ) menciona  que  la bici era la reina del Delta. Curiosament , llavors  era  el vehicle  essencial per anar a la feina en les llargues distàncies entre arrossars,   com en algun lloc de la Xina actual,  amb la mecanització allò es va acabar. la bici , no però. Avui, sinó reina, sí  princesa  per raons més lúdiques. 

(La foto, de la pàgina del llibre,  és de l' autor, és  un lloc del seu llarg trajecte  no al Delta. És interessant perquè la bici apareix com un element amb tanta naturalitat com si es tractés  d' una imatge d' avui dia ) 

S' intenta fer penetrar la BICICLETA  en la subjectivitat  a través de la imatge publicitària.Per què serà ?
Mireu sinó aquest anunci  que troba la meva  bici abans no posi el primer pedal a la sortida costat de l' estació de Sant Feliu  de Llobregat

Una  bici en un  un anunci de roba i complements femenins  de diari  

A Sant Boi  no em sé avenir del que estic veient: banderoles  amb imatges de bicis
Mireu-lo bé . És increïble. Diu: 
LA TEVA BICICLETA VEHICLE SENSE LIMITACIONS. 
Va en serio. Tracta de promoure  el seu ús. Informa dels 200 km de carril a la zona. Si alguns els he seguit 
 Aquest lloc de Sant Boi . no és qualsevol. El trànsit a pedals és constant. és un lloc dels bons  per circular civilitzadament pel Baix, insisteixo. 
Si els romans haguessin tingut  a més de vicis, bicis les portarien   a les termes. Mireu bé la foto, la meva,virtualment s' ha colat dins

Sabeu en quin lloc de  Sant Boi està ara ? 


Sí,  ha arribat FINS AL FINAL. No podia deixa passar ni lloc ni  data tan senyalades

És ella ? 


Sí, com no ? Esportista, activa, compromesa amb els valors que el vehicle de pedals representa...i amb un somriure tan seductor com les idees del llibre que cobreix el casc

Pedro Sánchez (1)en el seu interesantíssim llibre BICIOSOS, ja esmentat a GELIDA  aporta informacions que convé tenir presents per entendre tot això de la relació  entre la BICICLETA i el seu impacte en les tendències de la  societat actual en aquest moment.
( El  llibre és bo,ple d' informacions  molt interessants per adquirir cultura i prendre consciència dels temps, d' on som i cap on anem, pedalant, per descomptat:   Aniré dient el que trobi de més interessant,
 Bravo informa per exemple de coses com aquesta:  exis`tència  d' un blog obert  per un tal Colville - Andersen  que nomena COPENAHGEN CYCLE CHIC en el qual qual, segons diu,  retrata la vida diària de la seva ciutat ,  és a dir gent  en els seus afers,però amb la característica que  va ben vestida, sobre tot gent mona i elegant..SEMPRE AMB BICICLETA això si. Es veu que el moviment s' ha expandit molt i amb molt d´èxit. 
Serà veritat ? 
Corro raudo veloz a posar amb mis ropitas més guapes per si em nominen a tal blog o tendència. 
La Bici es nega a sortir, però  (  alega   raons de consciència,  i no sé quantes coses més d´objecció a les tendències anti consum desaforat  es veu que no vol passar per tot això de modes i consum,una mica com Pedro Bravo és una bici molt ferma  de conviccions, té vint anys ja i es conserva molt bé física i espiritualment.

Al gat no l' importa sortir. És del més CHIC  fotogènic, elegant i atrevit que circula pel voltants
   
(1) en quien  estaria yo pensando, no és PEDRO SANCHEZ  sinó PEDRO BRAVO, pedro, sí pero BRAVO, com su libro.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada