diumenge, 14 de setembre del 2014

JOIA DEL MONTSIÀ
LA FORADADA
En Josep de la casa rural  Mas d' en  TORRES a  MASDENVERGE , ens  recomana de pujar a La FORADADA.  quan li expliquem la intenció de fer ruta per la propera SERRA.
Li estem immensament agraïts. Si fos l' ESPINÀS  sabria com retornar amb riquesa de  paraules la que ell ens va lliurar conversa amable, atenció, coca casolana extraordinària per esmorzar...
Si els barcelonins tenen el seu TIBIDABO per guaitar els dies clars fins i tot el Pirineu i Mallorca  com llegenda urbana  molt explotada ja, els  de les Terres de l' EBRE, la natura els ha dotat d' aquesta serra  i de la seva JOIA FORADADA.
És aquesta,
Calen explicacions ?
Si atalaiar vol dir tractar de descobrir amb la mirada, des d' aquí no cal. Tot és tan visible !
Jo incloc en el meu repertori de TALAIES - el mot "atalaia" no la identifica el DCIEC, sí el verb ATALAIAR-  qualsevol elevació a partir del qual puc identificar realment un tros de territori i dir in situ noms de lloc que abans he pogut o no  guaitar en els mapes, i que un cop a casa amb el mapa obert  podré recrear també en el mapa de la imaginació , un bon lloc.
No sé fer panoràmiques. Però si imaginativament junto els bocinets poden fer un tot  prou  representatiu.









Malgrat les imatges no siguin de professional , la calitja avui deixa veure punts de l' horitzò Identifiquem  EL CASTELL D' ULLDECONA,L' ERMITA DE LA PIETAT, ELS PORTS,la zona industrial en crisi de LA SÈNIA ,, LA TINENÇA DE BENIFASSÀ   EL PLA DE LA GALERA, els arrossars inundats,en aquesta data, EL CURS DE L' EBRE una ratlla verda que travessa tots els camps  LA PUNTA DE LA BANYA, LES SALINES, EL TRABUCADOR, EL FANGAR  i  EL FAR ,la costa de L' AMPOLLA i HOSPITALET DE L' INFANT  amb LA NUCLEAR, al bell mig.  RIU  amunt, els molins de la serra del CARDÓ, etc. finalment una vista del penyal  de LA FORADADA  de lluny, el seu perfil identificat d' arreu, ja és més nostre.
Ah ! perquè es tingui idea de l' abast de mirada des de aquesta ATALAIA,  en  la foto vertical  apareix en la llunyania el perfil del PICO, EL PENYAGOLOSA gegant de la REPÚBLICA  germana.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada