diumenge, 16 d’agost del 2015

TRAVESSADA PIRINENCA

De LA TOUR de QUEROL fins TOULOUSE
De TOULOUSE  fins MONTREJEAU en un tren idèntic
 i d' aquí a LUCHON
La bici ja és dins le CAR.
La línia  de tren entre  MONTREJEAU i  LUCHON va ser suprimida l' any passat. En els mapes hi és marcada    encara. En la realitat pots fer el viatge  en tren  fins a  MONTREJEAU. A partir d' aquí, depèn de la  voluntat del conductor que puguis carregar le vélo o no.
El jove conductor ha tingut  pietat i m' ha fet  estalviar  més de trenta kilomètres de místic pedaleig. El noi del costat de l' autocar m' informa que vol anar a ABELLA DE LA CONCA,i que  a partir de l ' entrada a la VALL D' ARAN ho farà en autoestop
La ruta, per fer-la en bicicleta, no sembla gaire costeruda . El gentil conductor m' informa de les possibilitats de la regió. Per exemple, es pot anar  per camí marcat des de TOULOUSE fins aquí , i m va indicant algun lloc per on passa el trajecte.
-  Per què han suprimit le tren   ?
Pregunto li pregunto. Entén la pregunta però el meu francès no em permet  captar la   resposta. Com en una lectura  difícil  i només a partir d'algunes paraules , puc intuir alguna cosa .
La ironia  aflora  quan parlem d' aquest indret tan bonic, però sense tren. Ell, en un gest molt significatiu m' indica la gran quantitat de gent  del bus  ( només viatgem dues o tres persones , segurament per aquest motiu mon vélo,  pas probleme )
Amen
 

Al fons, l' espectacle de LA MALADETA, aquí, en ruta,  la verge, segurament de LOURDES

La pujada al PORTILLON,  meravellosament   dura. Veig cicles i ciclistes  per tot arreu





La baixada... increïble
De VIELLA fins a   PONT DE SUERT el conductor de l' autocar  de la SAFA  em posa la condició que he d' anar empaquetat  i amb la roda plegada. L' oli de la cadena pot tacar l' equipatge dels viatgers i demanar resposabilitats. Finalment    la  seva  amabilitat   i el miracle de tenir lloc al paqueter un dia puta d' agost   fan que arribi sencer , i  amb les rodes sense desmuntar !
Em dóna consell per una altra ocasió:
- Agafes dues bosses grans de basura i tot arreglat
PONT DE SUERT. Aquest ciclistes si que saben. Ocupen el meu lloc fins a Barcelona. Així ben plegades  hi cabem la tira !
NOTA inserida el 17d' agost a 5 dies de l' estada a PONT: ¿Qui m' ho hauria de dir que OTRA BICICLETA DE CELA ME ESTABA ESPERANDO   EN PONT DE SUERT  EN EL ÚLTIMO TRAMO DE SU VIAJE AL PIRINEO DE LÉRIDA  ?, NA DA MÁS NI NADA MENOS QUE:

NERVIOSAS y ENLOQUECIDADAS bicicletas
Com em veuen amb la bici sencera i fent fotos, el ciclista solidari deu pensar que estic expulsat i també em dona orientació
- Als xinos del davant - senyala la botiga -  i per tres euros et donen aquest plàstic  i ...
- Moltes, moltes gràcies !
( a partir d' ara sé que puc viatjar fins a VIEHLA sense passar per TOULOUSE, i anar amb els trens més ràpids de l' estat espanyol ) 

 Aviat  constatem  que PONT  mostra clarament el concepte de poblevacancesenagost però en l' antítesi de  Viella.
- On puc passar la nit  ?   Pregunto a la primera  ancianita  amb què  ens  creuem.
- Si  només dormir ..., si sopar també CAN COSTA. No esperi lujos, Aquí no som de lujos 
- Ja, és el que busco. Si vostè m' ho diu aniré a ... com diu ?
- Can Costa, el baixant a mà  ... ja ho veurà,
. No esperi res de ... però estareu bé, jo crec.
PONT de SUERT dóna més del que esperava.
L' endemà, en la travessada  fins a  TREM, el cel ens dóna també molt més del que no esperava.
Poques coses hi ha més bones  per entendre la física quàntica que els viatges amb bici pels PIRINEUS
Escriure sobre  quant de BOGERIA  hi ha en la  LITERATURA i fer-ho  a partir del concepte d' ENTROPIA, requereix més TREMP, és a dir més viatges a   LLEIDA en el tren de la POBLA







Ella és i pertany a una lleona






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada