dilluns, 20 de juny del 2016


CANDIDE ?
C' EST MOI
Acabo  el CANDIDE de DON LEONARDO,   UN SUEÑO

-------------------------------
ESBORRANY 22
La nube cuenta los  borradores. como ENTRADAS . El 16 regitró la MIL (LAMIL Podria ser que parcialmente esté ya en órbita. Para estar publicadas faltan 15 para que sean mil
El borrdor que sigue a la lectura y "DIETARI " van ser producte del gener
--------------------------------------------
CANDIDE
FRENCH  lesson from VilaSAR  to BadaLONA
 By VoltAIRE
Hélas!  dit Candide ,le bon Pangloss m' avait  souvent prouvé que les biens de la terre sont comuns à tous les hommes, que chacun y a  un droit égal.
Chapitre X





Monseur le baron éteias  un de plus puissants seigneur de la Vestphalie, car son châteaux avait une porte  et des fenêtres
Sa physionomie annonçais son âme (la deCandide ) 

Il pouvait admirablement  qu´il  n´y a point d' effet sans cause , et que , dans  ce meilleur des mondes  possibles,...
Chapitre I


NOTA
Dia 25,de gener 1016
Aquí tallo.  Un moment de DESCONNEXIÓ
 En sembla massa text. I ja era un presunto dietari . Vegeu ANNEX. Costava d' acabar el propósit de ressenyar aquellles coses que em feien riure de VOLTAIRE, i pel camí ,pensant  que SAVATER, em donaia garanties  ( sobre VOLTAIRE )  me les treu, ni un ni l' altre  són dels meus , trobo  (recordo )  MARTÍ GÓMEZ i aquest sí, em mereix certa garantia
Va ser, (  podria continuar essent-ho ?  ) un dels PANGLOSS   en relació al que volia dir  fer de periodista, una professió que als ulls de molts era digna. CANDIDO  de mi.  No deixen  indiferent les seves opinions, consulto EL LAMENTABLE . L' estil . els continguts de què parla, són per fer-se ressò.
El  viatge en bicicleta  ja fa fa  dies ( he caigut  en el parany  de la immediatesa, com si estigués ja  immers en la vorágine que pretenen els medis dels medis )
Sr MARTÍ  GÓMEZ, què pretenen els medis ? Què es pretén amb ells ?   Ho aconseguiexen ?
En el millor dels mons possibles on ens volen fer creure que  vivim , el que tu veus no existeix, estàs cec, sord i tonto. LA LAMENTABLE pot ser  un pont de consciència
TV3 ja viu com en la mateixa desconnexió que puc estar experimentant.  Com se sent algú com Martí Gómez no nascut aquí  ?
Si VOLTAIRE  va ser el ANTICRISTO per DIDEROT  i si les seves opinions tenien empenta per fer canviar  les coses al  seus temps, qui pot ser avui  un  VOLTAIRE  ?  És possible ?
El com si , estic segur que el periodista PUIGDEMENON sap el que es fa,: expliqueu la bona nova i com
Voltaire al final del CANDIDE: treballeu , treballeu, treballeu , no simuleu que, feu les coses bé, tan bé que en el millor dels mons possibles mostreu com de  millors som, com de  macos, com de més bons , com més tot  com ja som en el context de les nacions el nostre estat  de buna esperanza  esdevindrà bonica realitat. Què fàcil o té el nacionalisme  ! Quina sort ser català , de llengua,  de naixement, i  ser nacionalista independentista  i tenir una majoria al parlament que vol el millor per tots  els de la seva república, i pels andorrant i portuguesos ?

CONTINUO

Se m' escapa el riure sovit  més d' una vegada en cada chapitre.  Com la Tortuga Artificial (  MOCK TURTLE , "mock" apareix traduit com simulacre,interessant  acepció de GOOGLE  ) quan era una tortuga de veritat (  d' ALICE IN WONDERLAND )  en el nostre batxillerat, estudiavem francés, era  normal  llavors,  com ara  ho és l' anglès.
Ara que es temps  de canvi , convé mantenir les bones formes amb els molt estimats propers veïns, i repassar un idioma més que arrelat, "impromtat" Un dels exàmens lliures a l' institut AUSIAS MARCH on rendiem comptes de les adquisions  va ser  un paràgraf  del Petit Princep, si  recordo encara  aquesta frase, IL Y AVAIS TOUJOUrS EU és segurament per  l' ajut que em va proporcionar la professora  en dir-me el que volia dir EU, una paraula que llavors per sedesperació meva,, se m' estava es/capacant,  i amb la seva fuga, el sentit  de tota la frase, m' ho va dir,  aquell cop de mà, en un context de prova  final  i en tot el que representa la frase en si ,ha  arribat quasi bé intacte a dia d' avui: el seu idioma , aquell idioma sempre ha estat el meu., com el de molts.
Per desesperació de  no sé quines identitats  personals  sempre en doina / dança , abans que català ( no ho sóc  a cap efecte, excepte, i circumstancialment,   per la llengua d' ús en aquest precis moment )  ja  era  francés ( no ho sóc , però visc els efectes molt, pel que veus, molt perdurables )
ICI12gener, 9am 
El que digui en BAÑOS, en context  de CANDIDE,  t' ho explicaré, està a punt a la tele n/ecional  per ser entrevistat. 
A posteriori, un cop entrevistat , poca cosa a  reflectir aquí,la comparació  la deixo córrer, , trobo més autèncic MESSI, que el  ciutadà Baños,  auto re editat com a tal i només ciutadà despedit, autoacomiadat de la política  a primera fila,    puc comparar amb... ? , ni t' ho pensis   No mou  paraula fora del context on s està, pur format periodistic televisiu, amb poc espai , com passa  per a les paraules que  ens poden sonar a veritat veritat,  alguna proclama, pròpia dels escenaris   de plató,   no les repetieixo,  fruit del context,dominen els medis, per això el conviden., les espases del llenguatge són apreciades en aquests fórums,
En els formats de TV , i en aquest cas és molt evident  és més el que no s' ensenya ( i coincideix amb el que més m' interessa )  que tota el que es veu reflectit, 
 No parla res d' important , a banda de l' enunciat de voler dedicarse a la seva causa , és a dir ampliar el 48 p cent  ( algú ja ha dit el  3 per cent, aquest es farà famós,   que no compti amb mi,per sort ningú no hi comptarà )  tot i que li veig la coherencia de mides a qui va dir que aquest nivell  era insuficient per una gran proclama  maciànica, sense balcó, i sense més companys que ,els ara per ara .justos , massa justos, per tanta causa  com sempre passa, de veritat i de mentid, tot és llenguatge TV  condicionat i obligat  aquest format, Ferran TORRENT  deia sobre el periodisme , una gran mentida, es referianomés  al del seble passat? Ara la gran mentida la fem extensiva al  ja en marxa 21  quan el periodista i la seva cort els fan  arribar al poder polític. ha començat  de titular, cada dia un , i els medis els abeuren , facilitat molt les coses, evita de pensar, Voltair ho feia  difeent, deia que havies de pensar tu,  o sifgui , per un mateix.
Si he de cercar algún  CANDIDE, no semblar el millor candidat. Els premis CANDIDE  de l' any, els dóna algú ?  , seria una bona idea, un premi per una bona causa  amb efectes provats.  La prenc.
Si com a primer,  cap de llista, Baños,   ha renunciat, m' interessa  més què està fent el darrer de la fila cupera, MANUEL DELGADO,  ¿a por él ?
I el  PUIGVERD de Girona ? Quan parla , dóna més informació no tanta parafarnacia televissual com els companys de tertúlia matinera.. Augmenta el saber , no dona baula a la cadena avorridament periodística. Diu coses del  seu nou president. I  nomena la hipocresia com un dels trets característics de la maera de fer gironina. Caram ! A vere si e cal més PUIGverd  i menysRAhola.
Un altre ( tertuià )  , sense saber  que l' escolto, em diu el  destí del nou president. Veuré en quina mesura es va desvetllant l' esperit  candide  "qui vit en chacun  de nous".  Qui domini la informació, tindrà el  poder , i ara  qui la domina,, com  sembla ,  en el poder suprem en  el poder,  pobres republicans,  pobres de nosaltres francesos  de cor.
..........................

... croyant  que c' etais un privilège de l' espèce humaine , comme  de l' espèce animale, de se servir de ses jambes à son plaisir. 
Chap II
Candide , qui tremblait comme un philosophe, se cacha du mieux qu' il put pendant cette boucherie héroïque.
Chap III
...
...........................
13 de gener
Aplego alguna cosa mes de MANUEL DELGADO. espero les seves raons per ser NACIONALISTAINDEPENDENTISTAAFAVORDE LA CLASSETREBALLADORAIDELES (se suposa d'esquerres)MINORIESICUPEROFINAL
Dubto que em pugui aclarir l'embolic que tinc .  Vaig aprendre massa jove  a malfiar de les organitzacións  polítiques.  De PANGLOSS al llarg de la meva vida  de formació ideològica i contraideológica  sempre n' he trobat   i encara recordo situacions, arengues,  lliçons entre  lliures entre lliçons del llibre oficial,,contrastts , de contraris, topades entre  la  dura realitat del ser  i del voler ser...     aquella llavor que van posar no va  parar de créixer  i ha impedit  que qualsevol inclinació vers possibles compromisos de veritat amb organitzacions  des de les actives en clandestinitat  durant la dictadura, i les posteriors lliures  i  de tot l' espectre  arrelessin ( ni tinc cap petit PLANèTE, ni m' ha calgut cultivar el meu jardí, no és tal, si  m' ha calgut podar, acció no menor,  les oliveres i ametllers  heretats )   Cap no ho va fer, ni les del 15 M  les anteriors antisistema, no ho les vaig haver de  menester, i a hores d' ara i al pas que vaig ...
Podré ser OPTIMISTE ?

Quel est donc ce pays disaient-ils  l' un et l' autre , inconnu  à tout le reste de la terre, et ou toute  la nature est d' une espèce  si différente de la nôtre ?
 Cap XVII

 La deria de tocar poder ha fet perdre fonament  ideològic sempre i en totes les èpoques . Me lo dijeron muchas veces. PACO lo recordó   públicamente a los anarquiestes disfessats, a  GELIDA ara farà un any:  "... no lleguéis nunca al poder"  porque cuando se llega, algo se transmuta. Poderoso poder. Lo que dijo PACO  ente cantos hablando del  PUTO FUMBOL , lo guardo para otro dia., tiene pelotas. 
Si per caçar ratons a la XINA  cal vestir el gat  del color més fosc i amb  les urpes  més fosques de l' eficàcia  del sistema CAPITALISTA, i per arribar  aconservar els sistema CAPITALISTA, els de sempre  posen un estel, disfressen, la seva  bandera,  i els dela CUP prometen i prometen ... què ?  A canvi de promeses, ells no canviaran,  i jo me`ls crec perquè els puc entendre,  , malgrat les aparences, i malgrat tot  i l' impossible, i t, saben  que la maquinària del capital cal tenirla greixada  perquè continui rutllant content sense massa grinyo lada, seran un exemple més d' aquell pragamatime del PARTIDO.
  
Manuel Delgado, un exemple més d' algú  que canvia ideologia  per eficàcia  ?  Pragmatisme, adaptació, als nous temsp amb noves formes i amb noves eines dels  amos de sempre  ? ( eran del PARTIDO,parecía el único )  I el BAÑOS ?  Semblaria un canvi a l' inrevés, marxa del cap davant  per continuar... llarga vida i recorregut jo li dessitjo,  ja el seguiré, , si em plau. Quines paraules posaran ? Quin discurs farciran ? Quina literatura hauré de revivar ?  Serà poesia   ? ( ARA ÉS DEMÀ, deia en  MIQUEL , i l' ahir no torna, m' agradaria afegir  )
La  resposta a la pregunta sobre la FRATERNITÉ , és el que ara no em fa moure ni un pas  a  cap pretensió nacionalista  ni deriva "in depen day"
La compatibilidad ideológica  de los nacionalistas   de  CUBA, por su independència de la metrópoli, el 98    con la classe social  de pertenencia  se reflejaba en LUCIA, recuerdas ?  Luego llegó FIDEL, salut tenga, y su hermano ahora concede libertad  i aquella classe , como existe ? En què se ha transmutado , o sigui  igual con mas quincalla china encima ? Què bien ha trabajado el Capital !  Como se tansorma i adapta ? Increíble
Ha sido muy comentado  lo del cap d' un ISRELITA per deu de PALESTINS. Vull dir la meva:  públicament davant d' un micro  això no es diu. Al temps de la inquisició, també al paradís estalinista, i altres recents, (  la policia de qualsevol estat inspirat o no en  HEGEL,   sempre està molt alerta del que es fa i es diu ) ,  si algú volia que la Santa...   intervingués sobre algú només li calia dir el que havia dit.  en algunes societats , es condemnava al missatger. Qui repeteix  fa seu un missatge i ens  l' aboca, no  només es retrata sinó que se li veu el llautó.   No m' agrada que, en aquest cas, la llengua  hagi fet la seva.  Un comentari sense importància ?  Veurem.  La ideologia al servei d' una causa. CANDID, veurem els efectes  ?   Veiem a desfilada  dels de sempre   aquesta vegada entre banderes  que recorden  la cubana

Interpretació


L'estrella blanca és coneguda com l'estrella solitària i s'identifica amb la llibertat. El triangle és la representació maçònica de la igualtat, i el seu color vermell és la sang vessada pels combatents de la independència. Les franges blaves representen els antics departaments que controlaven l'illa i els blancs simbolitzen la pau.[1]

Els tres colors (blau, blanc i vermell) recorden el tríptic de la Revolució Francesa: llibertat, igualtat i fraternitat.
( de la xarxa clicant bandera cubana )
NOTA. M' agraden aquestes simbolitzacions, en el tema de la llibertat  de la proclama revolucionària   , no era només interpretat en el sentit del lliure comerç sense traves  propi del sistema hiper liberal  antifeudal i  assumit per part de la ascendent classe burgesa , sino la llibertat de l' home esclau, lacra  a combatre pels il:lustrats com VOLTAIRE  (?) 
Como  no podría seguramente ni volver a los hombres más razonables , ni al parlamento menos pedante , ni a los teólogos mo<nos/ menos ridículos, he decidido continuar, siendo feliz lejos de ellos 
VOLTAIRE,  Citat per F SAVATER en l' acepció INDEPENDENCIA (3 )  OC p. 92   segons obra MEM p. 124 

....................

No estic segur del dia que es publica la notícia  sobre EL TAL TURRÓ  DE S. HIPÓLIT DE VOTEGRÀ   de CDC  fent  proposata de treure sou  a qui  estigui en contra del procés ... LAMENTABLE
, al mensys de forma concient. ls medis són persuasius, beleingerants, tendenciosos,intencionadament dirigits, Catlunya radio , múnica terribes,  uf Prou !

....
20 de JUNY del 2016. Cada dia més desconnectat dels desconnectats 
amb tot el que té a sobre, morirá l' entrada aplastada per ser de nou reclicada com un un drap  matxucat  per les rodes antigues de l GUARRO , cada contrada exposa el que té, com tots 






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada