dilluns, 4 d’agost del 2014


MAHMUD  DARWISH
És un poeta palestí, ja desaparegut,  que no puc deixar de considerar ara en un mar  de poesia, com un pilar important  de paraules entre aquesta i aquella riba. Escullo aquestes: 

"Este mar nos deja sus oidos y sus ojos  
y regresa al mar por el mar"
...
"Cargad con vuestros nombres y marchaos
Tomad lo que queráis del azul del mar 
y de la arena del recuerdo"



És una foto prop de Sinera. Quan quasi tinc ja apamada, pedalada i passejada   quasi tota la costa d' aquí em pregunto,com de possible ha de ser  una cosa així  per tota la Maditerrània  Per què no conèixer els  100 pobles que canta  Serrat,   les seves costes i llocs?  Arribar a l' extrem orient i visitat  les escoles  i universitat bombardejades  de la FRANJA DE GAZA  i la seva gent i els seus poetes . 
Un dia o altre serà ... 
El coneixement purament geogràfic d' aquesta part de Palestina  no deixar de ser  un al·licient  al pedaleig,si obviem naturalment el perill de les canoneres  del bloqueig.  Les dimensions de la Franja   en extensió, Km2, són similars  a la del  nostre estimat llargarut ,comprimit i edificat Maresme. 
 La dimensió de la tragèdia traspassa qualsevol distància, la història , tota ella,  les raons polítiques i geoestratègiques, qualsevol  opinió a una i altra banda...
 .
Els pobles amb voluntat de ser no poden desaparèixer, per més conflicte circumstancial o permanent que tinguin, no? 

Com és de gran la CLAROR  de la mar què ens uneix !





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada