dilluns, 29 de febrer del 2016

OLIVÉ
SABADELL
Si el panell  amb una ditada sobre la pols quedarà  per a la posteritat  , el cognom OLIVÉ  gravat  en relleu en ferro  de la màquina  del museu a l' aire lliure, just al davant, va camí d' eternitat.
La màquina  forma ja relleu de museu i amb un nom  com aquest una  rellevància  sonorament poètica.
Amb F recordem   la sort que hem tingut de poder arribar vius  fins el dia d' avui , de poder estudiar  quan ho vam fer, tot i que les famílies   no tenien altra riquesa que la que es aconsegueix amb el treball assalariat  a les fàbriques o regant amb la pròpia suor el camp.
Els tals OLIVÉ , industrials, fabricants de SABADELL podrien donar estudis als fills per molt que tinguessin, el QUART,  seria el conegut escriptor  que a si mateix va es va batejar amb aquest cognom , amb  PERE  davant ?
No em vaga investigar més  els orígens  socials, la filiació a determinades classes  benestants, de l' autor  de poemes cantats i repicats  per uns i altres ( un d' ells per cert  ric,  defensor de la ideologia  afí està rebent... què importa el que digui la Tele nacional ? )
Aquest origen  només és un detall ,   insignificant ?, pero el pot  allunyar dels que considero meus.

( Les imatges de la màquina, no del temps, gravat  amb cognom eternal, l' he perdut , però la puc tonar a repetir, l' eternitat  em queda molt a l' abast )















Là MÀQUINA OLIVÉ  DE SABADELL  queda tancada per un reixat amb punxes daurades com de llances, just  al costat   fora en un racó del carrer està el contenidor de reciclatge. Per terra hi ha restes del vidre d' ampolles   just una part del  procés  pel qual la màquina era utilitzada  en la  fábrica esmentada.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada