dimarts, 1 de juliol del 2014

Ai last !
Algú ha senyalat ja una ruta en bici  de pujada  al cementiri d' Arenys de Mar (  Busca Sinera i Bici i ho podràs comprovar )  Val la pena pujar-hi  i honorar sempre  les paraules vives dels poetes que ens van deixar..
Ho sabeu: en una paret blanca lateral  a l' entrada principal del cementiri podeu llegir els versos d' Espriu sense PEDALAR. Versos amb què vaig voler iniciar aquest Blog que va PEDALANT arreu.  Arreu , a poc que busquem, hi ha vermell de  poesia. A la costa catalana també, però  no pots deixar de veure-hi  la negror de les malifetes.
Davant mateix,  del mític cementiri pots fer una foto com aquesta:



Està feta allà, òbviament  obviant obstacles que també hi són. Paisatge i claror de Sinera !
Sota mateix podeu fer aquesta altra:
 Si, si, Sinera, també.No pots obviar si hi passes  a peu , o amb bici  els obstacles , aquí s' acaba el bonic passeig entre l' escull  el mar i  la poètica RENFE, en comunicació directa,  sense tanca.  ¿Algun dia algú podrà allargar aquest  passeig , em conformo amb un petit camí de ronda costaner com a d' altres llocs, fins a la platja de Caldes d' Estrac ?   (1)
Contrastos del Maresme ! Està aixina  aquesta  meva tan SALVATJADA  terra.

Acabat el viatge a Arenys, passat per Sinera, poseu recordar del mateix Espriu :

"Als camins  del mar
barques i fortunes
no deixen senyal"

(No és així a la costa , com veieu a cada intent de pas i pedal, la malifeta és arreu,  insisteixo ) 
Quanta senyal  Ai last !  
El Poeta crec que coneixia com ningú llocs com aquest ... " aquesta meva  pobre, bruta ... "
S'  hi va quedar  i ESTÀ AQUÍ DALT 

El poema continua: 

"Com arribaria
al sord
aquest  clam ? "

Faig aquesta entrada  en record de la  gent que vaig sentir a l' estació d' Arenys  queixar-se  de com les vies estan, impedint l' accés  al passeig de vora mar de la foto. 
...
(1) La poesia i el vici, nos persigue hasta CALDAS D' ESTRAC, Casualitat !! Rebo la informació d' ESPAIS ESCespais escritsRITS que avui comença el seu FESTIfestival de poesia caldes d' estracVAL DE POESIA. Si el cap de setmana passat l' onada de poetes era a SITGES, a partir d' avui seran a CALDETES. ALBERT PLA veig que estàs al cartell: magnífic. Estic preparant una entrada dedicada a tu POR EL LADO MÁS SALVAJE /BESTIA DE LA COSTA. Albert , eres tan grande como bestia és lo han hecho, los malos,  con la costa. T' estimo molt. Bueno a los otros, también. Espero que penseis  en el caminito que os lleva  des de Caldas a Sinera, no està lejos, por esa costa que une poesia, mar i poetas sin parar. ( escrit el 3 de juliol 2014 )

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada